Arganový olej BIO 250 ml Záhir Cosmetics

Vyprodáno

100 % přírodní marocký za studena lisovaný arganový olej pro péči o pleť, tělo i vlasy. Regeneruje a chrání, rychle se vstřebává, pomáhá v boji proti volným radikálům a stárnutí pokožky. Vhodný i pro citlivou pleť, výborný na všechny typy vlasů včetně suchých a roztřepených.

Ověřeno staletími - tradice používání tohoto oleje sahá daleko do starověku.

Neobsahuje parabeny, silikony ani konzervanty.

Použití: doporučujeme lehce vmasírovat do navlhčené pokožky místo krému či použít na roztřepené konce vlasů jako sérum nebo zábal.

Skladem.

798,00 Kč
Please select variants first

ARGANOVÝ OLEJ

Univerzální kosmetický přípravek pro péči o pleť, vlasy i pokožku celého těla. Čistě přírodní, bez zbytečných přidaných konzervantů či jiných látek.

Olej pocházející z rostliny argánie trnité rostoucí pouze v jihozápadním Maroku a je vhodný pro péči o pokožku obličeje i celého těla a vlasovým zábalům. Tradiční kosmetika Marockých žen

Tento úžasný zlatavý olej díky svému poměru nasycených a nenasycených mastných kyselin a velkému množství vitaminu E pomáhá k obnově pleti, která je po jeho nanesení vláčná a při dlouhodobém používání hebká a vypnutá. Vhodný k prevenci proti tvorbě vrásek a nápravě těch existujících. Pokožku zjemňuje a zabraňuje jejímu nadměrnému vystavování volným radikálům. Skvělý na obličej - vhodný pro všechny typy pleti i na tělo. Účinný na suché a lámající se vlasy - stačí jej nanést na vlhké vlasy, nechat alespoň pět minut působit (případně zabalit vlasy do ručníku a nechat v teple pracovat), poté smýt jemným šamponem.

O MAROCKÉM ZLATU - CO JE ARGANOVÝ OLEJ ZAČ

Arganový olej, jak už název napovídá, pochází ze stromu argánie trnité, ve staré české literatuře se můžeme setkat také s názvem dvojčet trnatý. Roste pouze v jihozápadním Maroku. Dočíst se můžeme i o snaze o kultivaci jinde v Africe. Jedná se o velmi odolnou rostlinu schopnou přežít suchu a horko polopouště díky velmi propracovanému kořenovému systému. Jeho plody můžeme vzhledem přirovnat k olivám. A právě jich pro výrobu oleje potřeba.

Pro lisování se používá jen vnitřní část plodu - semeno. To je ukryto v měkkém obalu, který se musí odstranit (a většinou se používá jako krmení koz, které jinak po argániích šplhají a samy plody sklízejí) a v tvrdém obalu, který je třeba rozbít.

Na jeden litr oleje je zapotřebí zhruba třiceti kilogramů plodů. Výsledný olej pak podléhá různé filtraci - aby byly odstraněny větší částečky, případně rozbité skořápky. V některých provozech dochází také k chemickému čištění či procesu odstranění "pachu" - charakteristické vůně arganového oleje. Čistý olej voní naprosto charakteristicky, z u nás běžných potravin se dá přirovnat k oříškům. Každá várka je trochu odlišná, závislá na počasí i období, kdy bylo vše sklizeno. Každopádně nesmí být olej žluklý či naopak nevonět nijak. Výsledná barva čistého přírodního oleje je nádherně zlatá, lehká usazenina není na závadu. Ke kosmetickým účelům se používá olej lisovaný za studena - čistě mechanicky získaný, jak je popsáno výše. Je možné ho použít také ke kulinářským účelům, ale ke konzumaci je lépe využít olej z lehce napražených semen, který má úžasnou nasládle ořechovou chuť. Zachovává si velké množství vitaminů, minerálů a zejména obsah nenasycených mastných kyselin stejně jako olej za studena lisovaný, takže působí blahodárně na celkovou obranyschopnost organizmu i na kvalitu nehtů a vlasů. Jeho jedinečná chuť se skvěle hodí do salátů či k namáčení pečiva místo oleje olivového.

Arganový olej je velmi dobře snášen i citlivou pokožkou. I pleť obvykle špatně reagující na jakékoliv mastné přípravky jej ve většině případů snese - má velmi nízkou komedogennost, některé studie jej dokonce doporučují při léčbě aknózní pleti. Zároveň dokáže pečovat o pokožku suchou a uklidnit pleť po slunění. Zkrátka - velmi univerzální kosmetický zázrak.

TIP: olej je vhodný i jako zábal pro vyživení křehkých a štěpících se nehtů a ke změkčení nehtové kůžičky. Olej mírně nahřejte a na deset minut do něj ponořte nehty. Poté otřete.

POUŽITÍ: Místo krému či pod něj: doporučujeme nanést pár kapek na navlhčenou pleť (ideálně květovou vodou, prozatím máme v nabídce a růžovou vodu ) a jemně vmasírovat. Olej je velmi rychle vstřebáván a zanechá pleť vláčnou a příjemně vyživenou. K masáži či místo tělového mléka: naneste nejlépe po koupeli na stále vlhkou pokožku či místo holící pěny - strojek krásně klouže a kůže není zbytečně vysušována. Vlasy: naneste na vlhké vlasy, nechte působit a následně smyjte šamponem jako při jakémkoliv jiném mytí. Můžete použít jako dlouhodobý

SLOŽENÍ: BIO Arganový olej (Arganiaspinosa kernel oil from organic agriculture)

Skladujte při teplotě do 28 stupňů Celsia, chraňte před přímým sluncem.

Arganový olej 100% za studena lisovaný olej. Plnohodnotný arganový olej se získává ze semen plodů arganového stromu (Argania spinosa), které rostou na jihozápadě Maroka. Sběr plodů a získávání oleje je velmi náročné, protože plody se sbírají ručně bez použití strojů a olej se lisuje ručně tradičním způsobem za studena. Na výrobu 1 litru čistého oleje potřebujeme až 30 kg plodů a lisování trvá asi 10 hodin. Z toho důvodu je arganový olej několikanásobně dražší než nejkvalitnější panenský olivový olej. Arganový olej je skutečný nektar, který obsahuje neuvěřitelné množství bioaktivních složek:

Obsahuje například přírodní vitamin E - alfa-tokoferol - vitamin rozpustný v tucích. Je to silný antioxidant, chrání před působením volných radikálů, pomáhá udržovat v pokožce optimální hladinu esenciálních mastných kyselin a vitaminu A. V epidermis vytváří bariéru proti odpařování vlhkosti z pokožky, zabraňuje buněčnému stárnutí způsobenému oxidací, podporuje výživu buněk a posiluje cévní stěny. Výrazně snižuje vznik zánětů a zjizvení. Arganový olej obsahuje 2-3 násobek přírodního vitamínu E, než jakýkoli jiný přírodní zdroj, nenasycené mastné kyseliny - člověk je získává pouze prostřednictvím stravy nebo kůže. Jsou to stavební látky potřebné k dobrému fungování buněčných membrán, jsou důležité pro udržení zdravé pokožky a zabraňují ztrátě vlhkosti a předčasnému stárnutí. Arganový olej obsahuje až 80% esenciálních mastných kyselin hlavně Omega 3 a Omega 6, přírodní karotenoidy - rostlinné pigmenty rozpustné v tucích, chránící oči a kůži před UV zářením a působením volných radikálů. Posilují imunitní systém, pomáhají udržovat zdravou kůži a mohou brzdit růst rakovinotvorných buněk.

Výjimečné účinky :

stimuluje přirozené funkce buněk a nitrobuněčné okysličování, silný antioxidant, neutralizuje volné radikály a chrání jemné tkáně před vnějšími vlivy, působí přímo na tvorbu kolagenu a elastinu - prevancia vzniku strií během těhotenství a hubnutí, je přírodní anti-ageingový prostředek - regeneruje, vyživuje, vyhlazuje a hydratuje pokožku, vrací pleti vitalitu a posiluje její ochrannou funkci, zjemňuje její strukturu, obnovuje jednotný tón a celkově ji zjasňuje, redukuje vrásky, jizvy a stopy po akné, reguluje produkci kožního mazu a má antiseptické účinky - vhodný i pro aknózní pleť, snižuje projevy psoriázy a ekzémů, vyživuje a posiluje křehké a lámavé nehty, regeneruje poškozenou strukturu vlasu, obnovuje lesk.